PSD, acuzații DURE la adresa Puterii: „Banii pentru pensiile speciale al parlamentarilor sunt prinși în proiectul de buget. Să procedeze la eliminarea lor”

Potrivit parlamentarului, guvernanții ar trebui să ia documentele existente, să le transforme în ordonanță de urgență (OUG) și în prima ședință de guvern „să procedeze la eliminarea lor”. „Dacă nu fac acest lucru este demagogie și nu mai au voie să vorbească despre acest subiect”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

În context, el a precizat că parlamentarii PSD vor depune amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021. 

„Vor fi amendamente pe care le vom depune. Astăzi, în BPN, am discutat. Toate promisiunile noastre din campania electorală, felul în care am argumentat în Bugetul alternativ că lucrurile se pot întâmpla și altfel vor fi acolo”, a mai spus parlamentarul, dând ca exemplu un amendament pentru termoficare, spunând că este „nevoie de fonduri mai mari acolo”.

Potrivit senatorului PSD, chiar și în aceste condiții restrictive de deficit bugetar, prin redistribuire, se pot găsi resurse și pentru creșterea pensiilor și a salariilor.

„Când ne raportăm la categoriile sociale din România ca la o cheltuială, atunci vom greși. Când ne uităm la oameni și schimbăm prioritățile, atunci lucrurile vor fi rezolvate”, adaăugat acesta.