PSD, replică fulger pentru Florin Cîțu despre campania de vaccinare: Este incalificabil să mintă în faţă o naţiune întreagă

PSD a transmis că noua campanie de informare lansată joi de Guvernul condus de Florin Cîțu „nu fac decât să erodeze şi mai mult încrederea populației în acțiunile şi mesajele Guvernului privind vaccinarea”.

„PSD consideră că declarația prim-ministrului Florin Vasile Cîţu prin care neagă asumarea anterioară a unor ţinte de vaccinare reprezintă o minciună sfruntata şi o fugă penibilă de răspundere în faţa eșecului înregistrat de Guvern în privința modului in care a gestionat aceasta campanie.

În mod cert, campania de vaccinare nu ar fi eșuat, dacă premierul Cîțu ar fi ținut cont de apelul la un „Pact național pe sănătate”, făcut de președintele Marcel Ciolacu în luna noiembrie 2020 sau dacă măcar ar fi dat curs soluțiilor propuse de PSD în urmă cu o lună pentru accelerarea vaccinării, inclusiv în mediul rural, ignorat până atunci de guvernanți”, a precizat PSD, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Premierul Florin Cîțu a acuzat PSD că nu implică primarii în campania de vaccinare anti-COVID-19. Acesta le-a transmis joi liderilor social-democrați că i-a văzut doar criticând, nu să sprijine campania de vaccinare, deși de ea beneficiază toți românii. Șeful guvernului i-a propus lui Marcel Ciolacu că și el, ca președinte PSD, ar trebui să o susțină.

Florin Cîțu acuză PSD că nu se implică în campania de vaccinare: Ar trebui, domnule Ciolacu, să mergeți să o susțineți!

„PSD îi reamintește premierului declarațiile sale din luna aprilie prin care șantaja populația că dacă nu se va vaccina în numărul vizat de guvernanți nu se va bucura de relaxarea restricțiilor din pandemie. Astfel, în data de 5 aprilie, premierul Cîțu spunea că „până la finalul lunii mai, în cel mai pesimist scenariu să avem aproape 5 milioane de persoane și într-un scenariu optimist 6,3 milioane de persoane vaccinate”. De asemenea, șeful politic al premierului, președintele Klaus Iohannis spunea cât se poate de clar, în data de 13 mai, care sunt țintele de vaccinare: „Ne propunem ca de la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie – 6 milioane, la 1 august – 7 milioane de persoane vaccinate”.

Este incalificabil ca prim-ministrul României să mintă în față o națiune întreagă susținând acum că nu și-ar fi propus nicio țintă cantitativă privind vaccinarea. Acesta este încă un motiv serios pentru depunerea și votarea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Toate aceste mistificări, alături de care trebuie menționat și plagiatul pe care e construită noua campanie de informare lansată ieri de premier, nu fac decât să erodeze și mai mult încrederea populației în acțiunile și mesajele Guvernului privind vaccinarea”, potrivit comunicatului PSD.