Radu Oprea (PSD): Premierul Cîțu, așteptat în Parlament să dea explicații în legătură cu vizita la Bruxelles

„Am decis ca premierul Florin Cîţu să vină în Parlament, în săptămâna 15-19 (februarie – n.r.), în conformitate cu regulamentul Camerei Deputaţilor, pentru a da explicaţii. Trebuie să spună foarte clar care sunt rezultatele vizitei la Bruxelles şi de ce îşi bate joc de Planul naţional de redresare şi rezilienţă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, la finalul ședinței Biroului Permanent Național (BPN) al partidului, citat de Agerpres.

Cât privește Planul naţional de redresare şi rezilienţă, senatorul PSD a precizat că acesta trebuie să fie dezbătut în Parlament: „Preşedintele Marcel Ciolacu a avut săptămâna trecută discuţii cu comisarii europeni. Toţi ne-au vorbit despre cele 14 milioane granturi, trebuie să ştim foarte clar că este o componentă importantă de împrumuturi acolo şi că acest Plan naţional de redresare şi rezilienţă trebuie să fie un efort al românilor şi atunci dezbaterea trebuie să aibă loc în Parlament. De aceea premierul Florin Cîţu trebuie să vină în Parlament şi să dea explicaţii”. 

 

Citeșe și  PSD, acuzații DURE la adresa Puterii: „Banii pentru pensiile speciale al parlamentarilor sunt prinși în proiectul de buget. Să procedeze la eliminarea lor”