Raed Arafat a lămurit pentru realitatea.net situația pasagerului suspect de coronavirus

„Pasagerul a fost in China acum trei luni, aceasta este informatia pe care o am. Deci nu este cu coronavirus. Confirmati informatia cu cei de la ministerul Sanatatii”, a declarat Raed Arafat pentru realitatea.net.

„El a fost in China acum foarte mult timp. Daca ai acest virus, perioada de incubatie este de la 5 pana la 12 zile, atunci trebuie sa apara gripa respectiva. Daca a fost acum trei luni, atunci nu are nimic”, a mai afirmat Raed Arafat, într-o declarație acordată jurnalistului Cristian Otopeanu.

Totodată, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a confirmat cele spuse de Raed Arafat. El a exclus posibilitatea îmbolnăvirii provocate de coronavirus.

”Probabil trebuie investigat şi trarat ca atare, dar pentru altă afecţiune decât cea provocată de coronavirus. Nu este vorba despre infecţia cu coronavirus”, a precizat și Alexandru Rafila.

Un bărbat a ajuns la Bucureşti în această după-amiază, cu o cursă Ryanair care venea de la Tel Aviv. Bărbatul, care a fost în China acum câteva luni, a fost preluat de echipajele medicale de la Aeroportul Henri Coandă, fiind suspect de coronavirus, virusul ucigaș care face ravagii în lume.

Pasagerul s-a plâns că nu se simte bine, iar comandantul aeronavei a alarmat autorităţile sanitare din România şi personalul medical de pe Aeroportul Henri Coandă. Pasagerul a fost dus la Institutul Matei Balș.

Noul coronavirus, care a apărut în China în luna decembrie, a infectat aproximativ 1.300 de persoane în China şi s-a răspândit în mai multe ţări, inclusiv în Franţa, Statele Unite şi Australia, ucigând peste 40 de persoane.