Raed Arafat a spus ce geluri dezinfectante din comerț ne pot proteja de coronavirus: „Omoară virusul”

„Spălatul pe mâini 20 de secunde cel puțin, după care dacă vrei să pui și soluție pe bază de alcool este foarte bine. (…) Dacă sunt pe bază de alcool şi dacă le folosim, da, omoară coronavirusul, pentru că el este ucis de soluţii pe bază de alcool şi de soluţii pe bază de clor. Soluţiile din piaţă pentru dezinsecţia mâinilor sunt, de regulă, pe bază de alcool”, a declarat Raed Arafat in presa.

„Coronavirsul nu are tratament. Şi nici nu există vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situaţia, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simptome să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Când vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Nu ştim dacă nu se va schimba ca şi comportament şi ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutaţii. Manifestaerea sau impactul poate fi mai serios”, a spus Arafat, la un post TV.

Coronavirusul nu se manifestă ca o gripă obişnuită.

„Nu este sigur 100% că dacă v-aţi format imunitatea împotriva lui, să nu-l mai luaţi încă o dată. Fiind un virus nou, sunt multe studii în realizare. Noi ştim că se transmite pe calea aerului, dar sunt studii care verficiă dacă nu se transmite prin salivă sau altceva”, a explicat Arafat.