Rafila: 650 de persoane mor zilnic în România, în mod curent. Rămâne să vedem câte sunt cazuri COVID-19

„Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România, în mod curent. Rămâne să vedem cât, cazuri de infecţie cu Covid-19, cât reprezintă din aceste 650 de cazuri. Ce e interesant, apropo de fragilitate, este că noi avem în România 14.000 de pacienţi care fac dializă. Deci doar 14.000. Dacă fac eu aşa o socoteală, mai puţin de unu la mie din populaţia României. Avem mai puţin de unu la mie din populaţie cu dializă şi avem 20% dintre decese pacienţi cu dializă”, a declarat Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie susţine că epidemia de coronavirus va dura aproximativ doi ani de zile şi că distanţarea socială ar trebui păstrată şi după aceea.

„Eu cred că trebuie să reducem oricum activitatea socială, adică să nu ne întaorcem la modelul anterior. Probabil că vor exista relaxări în cursul perioadei de vară. Punctul meu de vedere a fost şi mi-l menţin legat de o evoluţie de doi ani a acestei epidemii”, a mai spus Rafila.