Rafila: Ar trebui să ne aşezăm toţi la masă şi să mergem cu o majoritate la preşedintele Iohannis

Alexandru Rafila explică faptul că şi PSD este partid minoritar şi consideră că, înainte de eventuale noi consultări la Cotroceni, partidele ar trebui să ajungă la un consens. ,,Noi nu o să mergem cu o propunere la Cotroceni, ca să nu pierdem timpul, la fel cum se pierde în momentul de faţă, decât dacă în momentul în care mergem la domnul preşedinte avem conturată o majoritate. (…) Noi pierdem timpul deja de săptămâni întregi şi situaţia vedeţi că a scăpat de sub control din punct de vedere epidemiologic.

Mi se pare că ar trebui să ne aşezăm toţi la masă, poate înainte să ne convoace domnul preşedinte, şi să mergem cu o majoritate la preşedintele Iohannis, iar desemnarea unui prim ministru să fie un acord între partide, pentru că nu se poate să tot încercăm astfel de experimente. Gândiţi-vă cum ar fi a treia încercare în care un partid care e minoritar în Parlament mai stă vreo două săptămâni sau zece zile”, a afirmat Alexandru Rafila, la un post TV.

în plus, acesta a respins informaţiile conform cărora PSD ar fi solicitat anumite portofolii guvernamentale.,,A fost o intoxicare de presă, chiar repetată. PSD-ul nu a cerut absolut nimic, pentru că nu a existat acest tip de negociere, care să ducă la o astfel de soluţie. PSD a făcut un singur lucru: a trimis domnului Cîţu nişte propuneri care să fie, într-un fel sau altul, luate în considerare într-un program de guvernare al unui guvern care să fie sprijinit larg în Parlament, îl pot sprijini împreună, şi PSD-ul şi USR-ul pentru o perioadă limitată, dacă suntem responsabili, că toată lumea vorbeşte de responsabilitate. Nu s-a referit absolut la nicio funcţie. Nu a existat o astfel de discuţie, nici măcar informală referitoare la aşa ceva. A fost pur şi simplu o propagandă. (…) Nu este exclus să fie din zona PNL o astfel de ştire lansată în mod repetat”, a mai afirmat Raflia.Reprezentantul PSD a susţinut că partidul nu va vota guvernul propus de Ciucă. ,,Este absolut imposibil să funcţionăm aşa în continuare. Noi nu am cerut nimic şi suntem învinovăţiţi că nu votăm acest guvern pentru că vrem prea mult. Este o chestiune care sfidează logica şi sfidează, în primul rând, şi adevărul”, a declarat Alexandru Rafila.