Rafila: Campania de vaccinare NU se ridică la nivelul așteptărilor. Profesioniștii din sănătate trebuie să fie implicați

„Am inceput campania de vaccinare, dar nu se ridica la nivelul asteptarilor, nu transmite informatii legate de vaccin. Nu discutamm de compozitia vaccinului, despre cum actioneaza, despre ce efecte poate produce. Aceste subiecte nu fac parte din campania de informare. Profesionistii din sanatate trebuie să fie implicati. Sper ca acest lucru sa se schimbe in perioada urmatoare. Sa avem un calendar”, a afirmat reprezentantul Romaniei la OMS. 

Potrivit lui Rafila, vaccinul Pfizer va fi distribuit pana in luna septembrie, ceea ce inseamna „un ritm de 1,2 milioane doze pe luna”.

„Sper ca si alte vaccinuri sa poata fi autorizat in UE  si ca si medicii de familie sa contribuie la o acoperire vaccinala cat mai buna. In mod surprinzator premierul Citu a preluat si el aceste fraie si spunea ca vrea să creasca la 100.000 numarul de doze zilnice de vaccin Pfizer”, a aratat parlamentarul PSD.

In plus, acesta a atras atentia asupra faptului ca problema cifrelor legate de cazurile noi de Covid care preocupa opinia publica e, de fapt, „evidenta”.

„Israel, tara cu jumatate din populatia Romaniei, testeaza 100.000 de persoane zilnic (…),  noi suntem departe de a testa toate persoanele simptomatice sau mai putin simptomatice, anchetele epidemiologice nu se desfasoara, nu stim care e situatia reala. E momentul ca MS sa rezolava aceasta problema”, mai spune Alexandru Rafila.