Raluca Turcan, după demisia lui Cîțu, la Realitatea PLUS: Nu i-a cerut partidul să se retragă. Îl vom susține pe Ludovic Orban premier

Vicepremierul Raluca Turcan a negat, joi seară, la Realitatea PLUS faptul că renunțarea lui Florin Cîțu la mandatul de prim-ministru desemnat ar avea legătură cu respingerea CCR a a Ordonanței de Urgență pentru anticipate. Aceasta a explicat că Florin Cîțu a demisionat deoarece a înțeles că Guvernul poate fi condus de președintele PNL. 

”Și Florin Cîțu și eu, și toți membrii PNL consideră că într-o perioadă dificilă de astăzi. Un Guvern trebuie să aibă atribuții depline. Florin Cîțu a înțeles că odată scos din scenariul anticipatelor, plus pandemia de coronavirus, autoritatea guvenamentală poate fi exercitată de președintele celui mai mare partid (…) Oarecum anticipam că această ordonanță va fi declarată neconstituțională, ca și procedură. Din nefericire, această decizie a anulat posoibilitatea ca Parlamentul să vină, în cazul  în care ajungem la alegeri anticipate să spună: printr-un proiect de lege acestea sunt termenele, acestea sunt condițiile. E o ajustare (…) Florin Cîțu și-a depus mandatul.  Nu i-a cerut partidul să se retragă, ”, a spus Raluca Turcan în cadrul emisiunii ”Legile Puterii”, la Realitatea PLUS.

Totodată, vicepremierul a mai precizat că PNL va susține varianta propunerii lui Ludovic Orban premier.

”Noi vom susține această varianta ca Ludovic Orban să fie prim-ministru”, a mai spus Raluca Turcan.

De altfel,  liberalul a mai afirmat că lista cabinetului de miniștri nu are motive pentru care să fie schimbată, pentru formarea unui nou Guvern.

”Acest cabinet a performat, nu există motive serioase să schimbi membrii cabinetului. Miniștrii au muncit foarte mult”, a explicat Raluca Turcan.