Raluca Turcan, la Sibiu: „Drumul dinspre asistență socială spre servicii sociale de calitate nu este ușor, dar a început”

„Legi mai bune pentru fapte bune” grupează demersurile pe care le facem în această perioadă, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, pentru îmbunătățirea cadrului legal de funcționare a organizațiilor din domeniul asistenței sociale și pentru consolidarea parteneriatului dintre acestea și instituțiile statului. Sibiul a făcut astăzi încă o demonstrație a seriozității cu care tratează domeniul serviciilor sociale aducând în aceeași sală, a Consiliului Județean, reprezentanții ONG-urilor care activează în această sferă și instituțiile.

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, împreună cu președinta ANDPDCA, Florica Cherecheș, și Vlad Vasiu, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, mi-au fost alături într-un dialog care nu doar mi-a dat ocazia să centralizez informații dinspre ONG-uri, ci și să le comunic noutăți punctuale despre inițiativele noastre, cel mai recent fiind apelul pentru servicii, asistență și suport comunitare al ANDPDCA (5,5 milioane lei).

Drumul dinspre asistență socială spre servicii sociale și mai ales spre servicii sociale de calitate și cel al dezinstituționalizării nu este ușor, dar a început. A început și la Sibiu, aici unde Consiliul Județean și-a asumat cu hotărâre decizii importante și unde parteneriatul cu societatea civilă este exemplar, dar a început și în acele locuri din țară unde vulnerabilitatea oamenilor fără de sistem este foarte mare și unde este nevoie de intervenția tuturor celor implicați.

Dialogul de astăzi, de la Sibiu, mi-a confirmat, dincolo de măsuri și decizii, un fapt îmbucurător: responsabilitatea maximă a tururor celor care și-au asumat implicarea în domeniul social, privați sau reprezentanți ai statului”, a transmis Raluca Turcan.