Rata de incidență a SCĂZUT sub 3 la mie în Capitală: Noi RESTRICȚII vor fi ridicate înainte de Paște – Bucureștiul iese din ZONA ROȘIE

Rata de infectare din București a scăzut sub 3 la mia de cazuri, de la 3,09 în ziua precedentă, astfel încât Capitala iese din zona roșie.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocat, cel mai probabil, la 48 de ore după ce rata de infectare a scăzut sub 3 cazuri la mia de locuitori pentru a decide dacă se impun alte măsuri de relaxare a restricţiilor. Anunțul a fost făcut joi de Prefectul Capitalei, Alin Stoica, zi în care a fost raportată o incidența cumulată a cazurilor pe 14 zile de 3,09.

Prefectul Capitalei a precizat că cele 48 de ore sunt necesare pentru a se stabili dacă rata de infectare se menține la un nivel scăzut.

„Vom aştepta să vedem că este o coborâre constantă. (…) Aici nu avem marjă, la 3 la mie, şi atunci trebuie să aşteptăm un pic şi probabil că vom aştepta 48 de ore până când vom lua o decizie. (…) Nu va fi o reacţie atât de rapidă cum a fost la 3,5 la mie, ci vom aştepta un pic să vedem că trendul de scădere se menţine şi nu este niciun fel de pericol să se întoarcă. (…) Dacă trendul se menţine descendent, avem 48 de ore la dispoziţie să ne întrunim în Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă şi să luăm hotărârea”, a declarat Alin Stoica, joi.

Noi restricții RIDICATE în Capitală, după ce rata de infectare scade sub 3 cazuri la mie. Când vor fi anunțate