REACȚIE după alarma falsă cu bombă: Se pot irosi clipe din viaţa altei persoane aflată în pericol! Poate fi cineva drag ție!

Autoritățile reacționează după apelul fals la 112 în care era anunțată o bombă la un mall din Capitală.  Acestea au transmis, joi, printr-un comunicat că apelurile false întârzie sau împiedică salvarea unor persoane care chiar au nevoie de ajutor și sunt în pericol. ”Poate fi cineva drag ție!”, subliniază STS, SRI, IGSU, IGPR și IGJR.

”8 secunde a durat apelul la 112 prin care un bărbat amenința că a pus o bombă la un mall din București.
5 instituții au intrat în alertă.
100 de specialiști s-au mobilizat la fața locului.
2 ore a durat intervenția echipajelor.
Peste 1.000 de persoane au fost evacuate din mall.

Apelul la 112 a fost făcut la ora 12:17:59 de pe o cartelă prepay. Sub umbrela anonimatului au fost alertate inutil echipajele de intervenție, activitatea și traficul în zonă au fost perturbate. Cei evacuați au trăit momente de panică, iar acum Poliția face cercetări pentru a stabili cine se face vinovat.

Apelarea numărului unic de urgență 112 în situaţii care nu reprezintă un pericol pentru viaţă, proprietate sau mediu, produce întârzieri în preluarea apelurilor care anunță urgențe reale. Apelarea falsă poate irosi clipe din viaţa altei persoane care sună după ajutor, poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la un om aflat în pericol și, uneori, acel om poate fi cineva drag ție!

Birourile de presă ale STS, SRI, IGSU, IGPR și IGJR”, au transmis autoritățile într-un comunicat de presă.

Reacția acestora are loc în contextul în care un apel la 112 a anunțat, joi,  că o bombă a fost plasată la Mall-ul Veranda din Bucuresti, anunță biroul de presă al SRI. După câteva zeci de minute bune, specialiștii SRI au stabilit că amenințarea a fost una falsă.

Alertă falsă cu bombă la un mall din Capitală! Pirotehniştii și SRI au făcut cercetări