Relațiile Tokyo-Seul, pe cale să degradeze și mai mult. Ce DECIZIE a luat delegația olimpică a Coreei de Sud legat de Jocurile Olimpice

Un hotel a fost închiriat în întregime lângă Satul Olimpic din Tokyo pentru a se putea pregăti în incinta acestuia preparatele pentru sportivii sud-coreeni, a anunțat un purtător de cuvând al Comitetului Olimpic al Coreeei de Sud. Principala teamă a delegației sud-coreene este legată de radiațiile de la Fukushima, relatează Reuters.Relații dintre Seoul și Tokyo s-au înrăutățit și mai mult în urma anunțului președintelui Coreei de Sud, Moon Jae-in, care a decis să nu asiste la Olimpiada din Japonia.În plus de asta, Coreea de Sud a retras periodic fructele de mare venite din Japonia din cauza posibilelor radiații care ar fi afectat materia primă.Dacă ar fi să privim în urmă, nu este ceva absolut ieșit din comun ca o delegație olimpică a unei țări să primească mâncare special gătită pentru ei. În 2008, la Beijing, SUA a adus propriii bucătari pentru a le găti sportivilor americani. Însă echipa sud-coreeană și-a intensificat verificările privind siguranța alimentelor la Jocurile de la Tokyo pentru a evalua nivelul de cesiu radioactiv, cu proprii bucătari care pregătesc aproximativ 400 de mese pe zi.

„Facem teste de screening pentru cesiu în toate ingredientele alimentare, de la kimchi pe care îl aducem de acasă, la alte articole, inclusiv ingrediente japoneze”, a declarat purtătorul de cuvânt olimpic sud-coreean, care a cerut să-și păstreze anonimatul.

Purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Katsunobu Kato, a refuzat să comenteze decizia delegației sud-coreene, precizând, în scbimb, că organizatorii folosesc ingrediente care respectă toate standardele și a căror origine este cunoscută.

Vă reamintim că, pentru prima dată în istorie, o ediție a Jocurilor Olimpice, cea de-a XXXII-a de vară, a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19.