Replica halucinantă a unui secretar de stat din Ministerul Educației: „Fetelor, dar cum vă suportă soții voștri acasă?!”

La întâlnirea cu un secretar de stat din Ministerul Educației, când au vrut să își prezinte seria de podcasturi despre educația de mediu, reprezentantele unei asociații de educație digitală „au fost măsurate din cap până în picioare” și li s-a zis de către demnitar că „nu știe cum le suportă soții lor acasă”, „pentru că vorbesc prea mult”, după cum au declarat acestea marți seară, 26 septembrie, la Gala Societății Civile de la Ateneul Român, unde mai multe inițiative din educație, sănătate, sociale și civice a fost premiate de The Institute.

În discursul lor scurt de la primirea premiului special de impact social la categoria Protecție de mediu pentru podcastul Eduboost care prezintă copiilor în mod ușor de înțeles informații despre sustenabilitate, fondatoarele Măriuca Mihăilescu și Andra Cărbunaru au spus despre cum au întâmpinat piedici atunci când au prezentat inițiativa lor Ministerului Educației.

„Am vorbit la Ministerul Educației când am depus petiția cu un secretar de stat de sexul masculin și mi-a zis „Bine, dar cu băieții ce facem? Le dăm și lor lame de ras?”. A trebuit în momentul acela să explic ce înseamnă egalitatea de gen unui bărbat aflat într-o funcție foarte importantă”, au menționat tinerele de la IELE.

SURSA