Republica Moldova: Partidul Maiei Sandu ar câștiga cele mai multe mandate în Parlament dacă ar fi organizate anticipate. Ce loc ocupă socialiștii

PAS este creditat cu 38% din intenţiile de vot, potrivit sondajului realizat de Compania Date Inteligente (iData).

Pe următorul loc, cu 32% în preferințele moldovenilor, se află Partidul Socialiştilor (PSRM), al fostului președinte pro-rus Igor Dodon. La mare distanță sunt Partidul Şor – 10,79% şi formaţiunea Partidul Nostru, cu 5,02%. 

Astfel, PAS ar avea 44 de mandate în viitorul Parlament, PSRM – 38, Partidului Şor – 13 şi formaţiunea Partidul Nostru – 6.

Celelalte formaţiuni politice nu ar trece pragul electoral, potrivit radiochisinau.md

Sondajul a fost efectuat telefonic în perioada 15-31 ianuarie, pe un eşantion de 1.264 de persoane și are o marjă de eroare de 2,7%.

Reamintim că varianta alegerilor parlamentare anticipate este susținută de noul Președinte al Republicii Moldova, proeuropeana Maia Sandu.”Consider că alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale de a ieși din impasul politic în care ne-am pomenit. Cetățenii au dreptul să-și aleagă deputații. Acum, fracțiunile din Parlament vor avea posibilitatea să demonstreze dacă își doresc cu adevărat alegeri parlamentare anticipate sau vor să pună capcane”, a declarat liderul de la Chișinău pe 27 ianuarie, după ce a propus-o pentru funcția de Premier pe Natalia Gavriliță, fost ministru de Finanțe.