Republica Moldova va primi încă 100.000 de doze de vaccin din partea României. Mesajul președintelui Maia Sandu

Maia Sandu: „O veste bună pentru cetățeni! România va oferi țării noastre încă o donație generoasă – 100.000 de doze de vaccin. Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini. De asemenea, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova prin revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Astfel, începând cu această lună, vom putea cumpăra cantitățile necesare de vaccin din loturile disponibile în România, la prețul negociat de Uniunea Europeană. Le mulțumesc din suflet domnului Președinte Klaus Iohannis, Prim-ministrului Florin Cîțu, tuturor românilor pentru ajutorul imens în aceste vremuri.

Solicit Guvernului să deschidă și să anunțe posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetățeni, așa încât să imunizăm cât mai mulți oameni cât mai repede. Vaccinarea, alături de respectarea în continuare a măsurilor de protecție, în special purtarea măștii, reprezintă calea prin care putem reveni la normalitate. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați și să puneți umărul la eforturile comune de oprire a pandemiei. Vin vremuri mai bune.”

Donațiile de vaccin anti-COVID ale României pentru Republica Moldova în 2021

Conform Radio Chișinău, România a trimis Chișinăului un lot de 21 600 de doze de vaccinuri anti-COVID pe 27 februarie 2021, iar pe 27 martie au mai fost donate 50 400 doze de vaccin. Cel mai consistent lot, de 132.000 de doze, a ajuns la Chișinău pe 17 aprilie.  

Miercuri, alte 316 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. De asemenea, au fost înregistrate 23 de decese, bilanțul urcând la 5892. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns astfel la 251.820 de la debutul pandemiei în această țară.