Rețete de Crăciun. Scutecele Domnului, un desert de post care ne aduce aminte de copilărie

Ingrediente:

500 g făină1 praf de sare125-150 ml apămiere/zahăr – cantitatea o stabileşte fiecare, în funcţie de preferinţe400 g nuca tocatăesenţă de vanilie esenţă de romcoajă rasă de la 1 portocalăcoajă rasă de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Din făină, un praf de sare şi apă preparam un aluat nedospit. Rupem bucăţele din aluat şi le întindem cu sucitorul sub formă dreptunghiulară, sau rotundă, pe o planşeta pe care presăram făină. Foile trebuie să fie foarte subţiri.

Coacem foile pe plită sau într-o tavă de teflon, pe ambele părţi. Le lăsăm la uscat minim 24 de ore. Pregătim un sirop călduţ din 500 ml apă, 3 linguri miere de albine, zahăr, arome şi coajă rasă de portocale şi lămâie

Înmuiem fiecare foaie timp de 1-2 minute în sirop. Pe un platou presăram nuca tocată. Punem turtă însiropată peste nuca, presăram apoi nuca şi zahăr peste această, punem încă o foaie şi repetăm operaţiunea până terminăm turtele, scrie divainbucatarie.ro.

Acoperim cu nuca şi zahăr, turnam încă 4 polonice de sirop peste acestea, astfel încât acestea să fie bine însiropate, apoi punem un fund de lemn peste acestea. Peste câteva ore mai punem 2-3 polonice de sirop. Le acoperim cu o folie alimentară şi le lăsăm încă 24 de ore să se odihnească şi să tragă tot siropul.

Le tăiem în forme pătrate, sau romburi şi servim.