România a depășit, în premieră, Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor – Florin Cîțu: „Trebuie să menținem ritmul actual”

Florin Cîțu anunță faptul că România a depășit Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor. Este prima oară când se întâmplă acest lucru.

„În premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor. Vestea bună este că va depăși și Polonia, așa cum anunță Banca Mondială. Desigur, pentru asta trebuie să menținem ritmul actual.

Este un nou semnal că măsurile luate au fost cele potrivite, chiar și în perioadă de criză sanitară. Avem cea mai bună redresare economică din Europa, iar asta înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Important este să nu facem pași în spate!”, scrie Florin Cîțu pe Facebook.

Marcel Ionescu-Heroiu, senior expert dezvoltare urbană la Banca Mondială, spune că anul acesta România a depăşit, în premieră, Ungaria ca PIB pe cap de locuitor, după ce în 2020, ţara noastră a surclasat Slovacia.

Potrivit acestuia, cifrele plasează România drept ţara cu cea mai bună dinamică din Europa, şi una cu cele mai bune dinamici economice din lume, iar dacă tendinţele se menţin, într-un orizont de timp de 1-2 ani există şanse ca România să depăşească Polonia.

„În 2020, România a depăşit Slovacia, ca PIB pe cap de locuitor, iar anul acesta ţara noastră a depăşit Ungaria, ceea ce este o performanţă economică unică, este o premieră. Dacă tendinţele se menţin, într-un orizont de timp de 1-2 ani vom depăşi Polonia”, a spus oficialul BM, la o videoconferinţă organizată de Asociaţia Română Pentru Smart City, citat de Agerpres.