România este la un pas de DEZASTRU economic. Orban: ”Cam 30 sută din economie este afectată”

„Am văzut 15 la sută din PIB, 30 de miliarde de euro. Sunt povești. Încă nu am finalizat evaluarea. Se va face în jurul datei de 15 aprilie. Încă se mai produc mișcări în economie, care nu sunt întotdeauna pozitive. Pot să-i asigur pe români că orice resursă disponibilă o vom folosi pentru a relansa economia.

Din punct de vedere financiar, am preluat guvernarea cu un deficit de 4,6, iar după a mai și existat o competiție politico-electorală, în care au fost implicate alte partide politice. Situația, față de alte țări este mai grea, dar nu ne împiedică să căutăm soluții pentru relansarea economică.

Sunt afectate multe companii, încercăm să le susținem pe cele își continuă activitatea. Cam 30 sută din economie este afectată. Deja prognozele noastre indică un efect negativ în economie, care să ducă și la o creștere economică negativă, care poate să fie între -1 și -3 la sută.

Veniturile bugetare vor fi afectate, nu putem spune acum cu cât se vor diminua. Sunt cheltuieli care au crescut pentru a menține o viață decentă pentru angajați”, a declarat Ludovic Orban.