Scandal la Centru de carantina din Craiova. Mai mulți români întorși din Italia au refuzat izolarea

Potrivit sursei citate, cinci persoane venite din Italia au refuzat să intre în centrul de carantină. Oamenii au încercat să convingă autoritățile că nu au semne de boală și ar trebui să meargă acasă. Abia după ce polițiștii au intervenit să aplaneze scandalul, oamenii au acceptat să rămână în centru.

După doar o oră, alți 12 oameni care au intrat în țară prin vama Nadlac și au fost escortați de jandarmi până la Craiova au refuzat și ei să intre în carantină. Aceștia au motivat că au un câine care nu poate sta închis. Într-un final, speriați de amenzile pe care le-ar fi putut primi, oamenii au acceptat.

Din păcate, cazurile de mai sus nu sunt singulare. Vă reamintim că un vâlcean aflat în izolare acasă a băut și a plecat cu maşina la plimbare, provocând un accident rutier pe o stradă din Râmnicu Vâlcea chiar în această dimineață.

În context, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat , astăzi, că au fost înregistrate 21 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor şi două dosare penale pentru infracţiunea de comunicare de informaţii false.

Vom reveni cu amănunte.