Semnal de ALARMĂ al medicilor: Numărul copiilor care ajung la spital, în creștere – Care este MOTIVUL

Medicul Raluca Alexandru a declarat că în ultima perioadă peste 300 de copii au ajuns la spital și transmite un apel pentru părinți pentru a fi mai atenți după relaxarea măsurilor în petrecerea timpului liber.

„Am vrea să semnalăm că a crescut mult numărul de prezentări pentru urgente, în special traumatisme. Numărul este mai mare decât cel dinainte de pandemie. În weekend, în fiecare zi au fost peste 200 de prezentări la UPU şi peste 300 la ortopedie. Multe fracturi posttraumatice.  Se pare că bucuria relaxării are consecinţele ei. Poate nici copiii nu mai sunt prea antrenaţi după un an de repaus in pandemie”, a anunțat medicul Raluca Alexandru, scrie ziare.com.

Problema ridicată de medic este ocuparea paturilor cu urgențe în detrimentul pacienților cronici, care nu mai pot avea parte, în acest fel, de intervenșiile programate.

Raluca Alexandru precizează că, dat fiind numărul mare al pacienţilor veniţi în urgenţă şi care necesită internare, sunt ocupate paturi, iar pacienţii cronici, cu intervenţii programate, nu mai au loc.

„Tragem un semnal de alarmă şi rugăm părinţii şi copiii să fie mai atenţi şi mai ponderaţi în activităţile lor de relaxare”, este apelul medicului.