Sfântu Gheorghe: Noi demisii în sistemul românesc de sănătate

Într-o videconferinţă, directorul medical al Spitalului, Roşu Mátyás a explicat că decizia medicului este de înţeles, având în vedere vârsta înaintată pe care o are, şi faptul că are şi alte boli, fiind încadrat în categoria cu risc ridicat. Acesta a precizat că pe durata pandemiei, nu sunt aprobate concediile de odihnă.

„În perioada aceasta concedii de odihnă nu se aprobă. Avem 3 persoane, personal medical, care şi-au depus demisia, printre care şi un medic. De comun acord am decis că este o expunere, are 70 de ani, şi alte comorbidităţi, deci este o persoană cu risc. Nu considerăm un gest de laşitate, este justificat”, a declarat Roşu Mátyás, directorul medical al spitalului.

Managerul unităţii medicale, András-Nagy Róbert a precizat că deşi medicul şi-a depus demisia, stă în continuare la dispoziţia spitalului. În plus, pentru a facilita comunicarea între cadrele medicale de diferite specialităţi, conducerea spitalului a instalat aplicaţii video pe calculatoare şi pe telefoanele de pe secţii, medicii putând astfel acorda sfaturi şi consultaţii medicale şi de la distanţă.

Citește continuarea pe realitateadecovasna.net