Sorin Cîmpeanu: Fiecare școală va avea un grup de acțiune anti-bullying. Multe cadre didactice nu sunt pregătite să intervină

Cîmpeanu a subliniat că fenomenul bullying-ului a luat amploare în timpul pandemiei.”Vedem numeroase cazuri de bullying, este îngrijorător. Este o consecință a pierderilor înregistrate nu doar în plan educațional, ci și în plan social, emoțional”, a spus ministrul la un post TV.

Cîmpeanu a admis că multe cadre didactice nu sunt pregătite pentru a preintâmpina hărțuirile sau jignirile făcute de copii.”Nu toți știu ce au de făcut. Am avut de curând un decident care nu a înțeles gravitatea situației, nu a înțeles nici acum cu ce a greșit”, a adăugat ministrul.

În acest context, în viitorul an școlar, în fiecare unitate de învățământ va fi înființat un grup de acțiune anti-bullying, din care vor face parte cadre didactice, elevi, părinți și specialiști, a dat asigurări Cîmpeanu. 

Citește și: ”Efectele pandemiei: Doar 66% din elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris la Bacalaureat. Date îngrijorătoare de la ministrul Educației”