Spania a înregistrat luni 1.000 de cazuri de infecţii cu coronavirus

Numărul cazurilor raportate luni ajunge la 1.000, iar 25 de persoane au decedat. Opoziţia i-a cerut Guvernului socialist de la Madrid, un plan de urgenţă pentru controlarea epidemiei. Corespondenta RRA Annamaria Damian transmite de la Madrid: „Spania a înregistrat astăzi 1.000 de cazuri de infecţii cu coronavirus, iar zonele de risc sunt Madridul, Ţara Bascilor şi La Rioja.

Guvernul regional basc a ordonat închiderea grădiniţelor, a şcolilor şi a universităţilor, în oraşul Vitoria, pentru două săptămâni, după ce au fost identificate zeci de cazuri noi, în ultimele ore. Opoziţia nu este mulţumită de cum se gestionează criza coronavirusului. Liderul Partidului Popular, Pablo Casado, crede că Executivul socialist, condus de Pedro Sánchez, este în urmă cu măsurile de oprire a epidemiei. La Barcelona, trei consilieri locali s-au izolat la domiciliu, după ce au intrat în contact cu doi angajaţi ai primăriei care au fost infectaţi, iar o creşă publică din oraş a fost închisă, după ce una din educatoare a fost identificată cu coronavirus.

Numărul persoanelor infectate şi al victimelor s-a dublat la Madrid, unde se aşteaptă să fie anunţate restricţii, în următoarele ore.”