Spitalul Clinic Județean Suceava se închide pentru 48 de ore pentru dezinfecție

În ceea ce-i privește pe pacienții confirmați negativ cu COVID 19, care nu reprezintă urgențe, aceștia își vor continua tratamentul izolați la domiciliu sub supravegherea medicului de familie. Totodată, pacienții care sunt confirmați negativ și reprezintă urgențe medicale care necesită tratament într-o unitate sanitară vor fi transferați în spitale din județul Iași, în funcție de patologie.
 
Autoritățile estimează că în 48 de ore se va deschide Unității de Primiri Urgențe (UPU) a SCJ Suceava, care este supusă procesului de dezinfecție. UPU va începe să funcționeze din nou cu personal medical transferat din clinicile medicale din Iași, clinicile private din Suceava, precum și personal din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.
 
„Toți pacienții care vor fi investigați și diagnosticați în UPU a SCUJ Suceava vor fi dirijați pentru continuarea tratamentului în unitățile medicale din Fălticeni și Rădăuți. Cei cu patlogie severă vor fi direcționați către unitățile medicale din Iași”, se arată într-un comunicat de presă.
 
În ceea ce privește personalul medical, în unitatea sanitară sunt angajate 1300 persoane, personal medical și auxiliar. Din cei 233 de medici ai unității sanitare, 34 sunt confirmați pozitiv la COVID 19. Aceștia sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu.
 
De asemenea, 49 de asistenți medicali și infirmieri confirmași cu COVID 19 din cadrul spitalului județean se află internați în Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.
 
Echipa MS a decis că, după dezinfecție, Spitalul Clinic Județean Suceava să devină unitate medicală în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus.
 
Ministerul Sănătății a alocat 5 milioane de lei pentru continuarea investițiilor și dotarea noului spital din Fălticeni. De asemenea, MS a alocat Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Suceava 750 000 lei pentru achiziționarea unui sistem de detectare moleculară (Real Time PCR).
 
Evaluarea echipei medicale a MS continuă zilele următoare cu toate unitățile sanitare din regiunea NE. Astăzi va fi verificată situația de la Botoșani.
 
Din echipa MS fac parte șefii Comisiilor pentru medicină de urgență și epidemiologie a Ministerului Sănătății, prof.dr. Diana Cimpoieșu, respectiv prof.dr. Doina Azoicăi. Echipa este completată de către directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași, conf. univ Lucian Indrei, coordonatorul direcțiilor de sănătate publică din Regiunea de NE.