Spitalul Filantropia îşi reduce activitatea, în contextul epidemiei generate de virusul corona

Conform unui postări pe pagina de Facebook, consultaţiile din ambulatoriu integrat au fost anulate, fiind prioritare doar cazurile ce reprezintă o urgenţă medicală, iar efectuarea ecografiilor de morfologie fetală a fost suspendată pe o perioadă de 30 de zile, pe întreaga perioadă a stării de urgenţă.

Conducerea spitalului recomandă pacientelor să contacteze telefonic sau pe email medicii curanţi. Totodată, declararea nou-născuţilor se va face doar de către mamele internate, nemaifiind necesară prezenţa taţilor în spital, iar rezultatele analizelor vor fi disponibile în punctul de triaj pacienţi. Urmează să fie pusă la dispoziţia pacientelor o platformă de comunicare online cu medicii spitalului, scrie Agerpres.

„Vă rugăm să înţelegeţi că aceste măsuri sunt în conformitate cu recomandările DSP, INSP şi MS şi sunt menite pentru a vă proteja pe dumneavoastră ca şi pacienţi, dar şi pe cadrele medicale aflate în timpul serviciului! Vă rugăm să respectaţi măsurile adoptate de către conducerea spitalului! Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă garantăm că vom reveni la programul normal de funcţionare odată cu încetarea epidemiei de SARS-CoV-2 (covid-19)”, se mai arată în comunicat.