Spitalul Militar din Iaşi este în centrul unui scandal uriaş: Actualul manager și-ar fi falsificat actele de medic – ACUZAȚII fără precedent

Sunt acuzaţii grave la adresa directorului Aurelian Moraru, care vin chiar din interiorul spitalului Militar. Fostul director, Corneliu Botez, spune că totul a ieşit la iveală de curând.

„Dânsul, (n.r. actualul director) dacă vă uitați în registrul medicilor, el nu figurează. Nu există date despre dânsul. Cu toate acestea, el și-a făcut parafa cu cod de medic primar cu care semnează decizii emise de comisia spitalului, toate documente medico-legale.

Noi ne-am sesizat recent când omul a vrut să coordoneze departamentul covid. Am verificat registrul medicilor, nu apare. El de doi ani semnează documentele spitalului”, a spus Corneliu Botez, fostul director al Spitalului Militar Iași.

Astfel, acte de pensionare, încadrări în grade de invaliditate, dar și decizii ale comisiei de expertiză riscă să fie anulate. În total, ar fi vorba peste 3.000 de oameni, cărora le-ar fi fost eliberate documente medicale în mod fraudulos.

În urma acuzațiilor lansate de Corneliu Botez a fost formulată o plângere penală pe numele directorului de la Spitalul Militar Iași. Contactat de jurnaliştii Realitatea Plus, acesta nu a dorit să comenteze acuzaţiile aduse.