Străzile din centrul Capitalei și spațiile de joacă, spălate cu substanțe dezinfectate

„Dezinfectam spaţiile de joacă din parcuri şi a alte obiective sociale. Strazile din centrul Capitalei sunt salubrizate şi spălate zilnic cu substanţe dezinfectante! În contextul răspândirii virusului COVID-19 din ultima perioadă şi în scopul păstrării unui cadru salubru al domeniului public, Primăria Capitalei derulează în prezent o serie de măsuri specifice, precum igienizarea locurilor de joacă din parcurile din Capitală sau intensificarea acţiunilor de salubrizare şi spălare a străzilor”, anunță Gabriela Firea, pe Facebook. 

„În acest sens, colaboram cu primariile de sector şi operatorii de salubrizare pentru intensificarea programelor de igienizare a domeniului public, în special prin acţiuni de spălare a străzilor şi trotuarelor din toate sectoarele Capitalei. Subliniem faptul că în această perioadă acţiunile de spălare a străzilor din toate sectoarele Capitalei se realizeaza folosind substante dezinfectante. Astfel, în prezent, în zona centrală din Capitală, acolo unde sunt prezente obiective sociale şi trafic STB, se intervine zilnic, atât pe carosabil cât şi pe trotuar, prin acţiuni de spalare care se efectuează pe timpul zilei sau al nopţii, inclusiv în zilele de sâmbăta şi duminică. De asemenea, operatorii de salubritate efectuează programe de spălat pe toate arterele cu trafic STB şi cu obiective sociale din toate cele 6 sectoare, respectând un interval care să nu depăşească 2-3 zile. Reamintim faptul că programele de salubrizare sunt stabilite de primăriile de sector şi puse în aplicare de operatorul de salubritate care actionează pe raza sectorului respectiv”, mai scrie Firea.

„Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare, a demarat, la începutul acestei săptămâni, dezinfecția tuturor locurilor de joacă din parcurile aflate în administrarea ALPAB: Parcul Carol, Parcul Cișmigiu, Parcul Herăstrău, Parcul Izvor, Parcul Tineretului, Parcul Floreasca, Parcul Miorița, Parcul Bordei, Parcul Circului, Parcul Verdi. După finalizarea locurilor de joacă, echipele companiei Eco Igienizare continuă cu dezinfecţia mai multor instituții de învățământ din sectorul 5 – Școala Gimnazială 150, Școala Gimnazială 143, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Gusti”, Liceul Teoretic ”Ștefan Odobeja”, Colegiul Tehnic Energetic, dar si cu alte instituţii şi companii, precum:, Distrigaz, Societatea de Transport Bucureşti, teatre, alte instituţii de învăţământ”, mai scrie Firea.