SUCEAVA: Un pacient a fost ținut 10 ORE în Ambulanță în fața spitalului. Asistentă: ”Suntem CARNE DE TUN”

O asistentă de la Ambulanță a declarat, la Realitatea PLUS, că mulți dintre colegii săi stau zilnic peste 3-4 ore, până la 10 ore, să predea un pacient.

”Colegii mei au stat ieri 10 ore până au predat un pacient. Au fost trimiși de la un doctor la altul în timp ce pacientul țipa de durere, cerea un medicament.

Suntem carne de tun, noi, cei de la ambulanță, nu știm ce să mai facem, suntem disperați, supărați, indignați. Când un echipaj pleacă echipat la un caz din acesta, celelalte echipaje rămân plângând. Noi suntem pregătiți, dar, uitați, apar situații de genul acesta în care colegii stau zeci de ore să aștepte să fie preluați pacienții.

Suntem amenințați, jigniți. Eu îmi asum ceea ce spun. Sunt colegi care au avut simptome de covid și nu au fost testați. Îl plângem pe coleguil nostru ambulanțier care a murit ieri, puteam fi oricare dintre noi în locul lui”, a fost strigătul de ajutor al unui cadru medical de la Ambulanță.

Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor Suceava spune că este consternat de ce a auzit. ”Este revoltător, dezastruos, sunt consternat de ce aud. Ca medic, nu este posibil așa ceva. Urgența este exceptată de la orice. Pacientul trebuie adus în cel mai scurt timp la unitatea de primiri urgențe. Când ajunge ambulanța, pacientul trebuie luat imediat. Factorii decizionali ar trebui să se trezească și să acționeze în consecință. Aseară, la 22.00, nu a răspuns nimeni la telefon, nici conducerea spitalului, nici domnul secterar de stat Oprea, nici ministrul Sănătății. Doamna asistentă are dreptate, ei sunt carne de tun”, a declarat Sorin Hâncu la Realitatea PLUS.