Sute de camioane la vama Nădlac II. Șoferii așteaptă câte 10 ore să intre în țară

Sute de camioane aşteaptă în coloane pe teritoriul Ungariei pentru a intra în România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II. Timpul necesar pentru tranzitare este de cel puţin 10 ore, atât din cauza numărului mare de automarfare, cât şi pe fondul triajului epidemiologic.

„Timpul mare de aşteptare pentru parcurgerea formalităţilor este cauzat de numărul ridicat de mijloace de transport marfă care se prezintă la frontieră pe sensul de intrare, cât şi pe fondul triajului epidemiologic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei.

Și la Nădlac I  este aglomerație de șoferi de camioane. Aici se aşteaptă patru ore la intrare, iar controlul camioanelor se face pe două artere. Pe sensul de ieşire, timpul de aşteptare la automarfare este de 80 de minute la Nădlac II şi 40 de minute la Nădlac I.

Cu privire la traficul uşor, prin Nădlac II continuă să vină multe persoane din alte ţări şi se aşteaptă cel puţin 60 de minute pentru verificări, în timp ce pe sensul de ieşire din România sunt puţine maşini şi se aşteaptă 10 minute, informează Hot News.