Suveranul Pontif a fost vaccinat împotriva COVID-19. Papa Francisc a primit prima doză a vaccinului, alături de Benedict al XVI-lea

 

Bruni a spus că a fost „capabil să confirme că în cadrul programului de vaccinare al statului orașului Vatican, până în prezent, prima doză de vaccin COVID-19 a fost administrată Papei Francisc și Papei Emerit – Benedict al XVI-lea”.

Papa Francisc a împlinit recent 84 de ani, iar papa emerit, Benedict al XVI-lea, care s-a retras din funcție, are 93 de ani.

Declarația Vaticanul nu a precizat când a fost vaccinat Suveranul Pontif, însă campania de vaccinare a început miercuri, 12 ianuarie, relatează CNN.

Sfântul Scaun a raportat  27 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, potrivit Universității Johns Hopkins.

Papa Francisc a transmis de Crăciun că vaccinurile împotriva coronavirusului trebuie să fie disponibile pentru toți și a cerut statelor să coopereze în cursa de ieșire din pandemie. 

Duminica trecută, pe 10 ianuarie, într-un interviu televizat, Papa Framcisc anunțase că va fi vaccinat în această săptămână. Suveranul Pontif spunea că vaccinarea este o mai presus de toate o chestiune etică, fiind în joc atât viața proprie cât și viața celorlalți: este „o acțiune etică, pentru că îți joci sănătatea, îți joci viața, dar pui în joc și viața celorlalți”.