Tudorel Toader, acuzat de Liga Studenților Iași că nu a închis universitatea ca să aibă cvorum

Totodată, organizația solicită ca evacuarea căminelor să nu îi afecteze pe studenții care au locul de muncă în Iași sau care nu au unde să locuiască în eventualitatea unei astfel de decizii, părăsirea căminelor trebuind să fie opțională, nu obligatorie.

Studenții spun că s-au alarmat pe grupurile de discuții de pe rețelele de socializare și au transmis solicitări punctuale cadrelor didactice de suspendare a cursurilor sau a seminarelor, vâzând că nu este luată nicio decizie în acest sens. ”S-a lansat chiar o petiție on-line, semnată deja de peste 400 de studenți. Tudorel Toader a convocat ședina Consiliului de Administrație pentru astăzi, la ora 12, însă abia cu două ore înainte, prin e-mail”, arată studenții de la Iași.

„Suspendarea activității didactice și luarea măsurilor igienico-sanitare necesare prevenirii transmiterii coronavirusului nu trebuie să afecteze parcursul academic al studenților. Închiderea bibliotecilor, a centrelor de cercetare și a altor instituții duce în mod inevitabil și la necesitatea unei eventuale modificări a structurii anului universitar, în majoritatea universităților, pentru a permite studenților să își îndeplinească în mod corespunzător angajamentele didactice și de cercetare, în special cele legate de redactarea lucrărilor de licență, disertație sau doctorat. Totodată, trebuie evitată cu orice preț anularea anului academic 2019-2020. Domnul Toader a dovedit încă o dată că nu îl interesează câtuși de puțin situația studenților acestei universități, ci doar vrea să își vadă scanului de rector asigurat, în orice condiții. Dacă în timpul campaniei pentru funcția de rector a refuzat să se întâlnească cu studenții, acum le ignoră solicitările și îngrijorările cu privire la situația curentă.” a declarat Diana-Alexandra Cristea, președinte Liga Studenților (LS IAȘI).

Vă reamintim că, potrivit unei decizii luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, univeristăților li s-a cerut să nu mai organizeze cursuri și nici alte tipuri de evenimente cu studenții până la finalul lunii martie. 

 

Până în momentul de față, din informațiile disponibile, cel puțin 43 de universități publice și 3 universități private au decis suspendarea activității didactice până la data de 22 sau 31 martie.

Doar 4 universități publice din cele 47 au decis să nu suspende cursurile:

– Universitatea Naţională de Arte Bucureşti
– Universitatea Maritimă Constanţa
– Universitatea din Craiova
– Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași