Ultima încercare a medicilor din Brazilia pentru bolnavii de COVID este „mâna lui Dumnezeu”.

„Mâna lui Dumnezeu” este o invenție realizată din două mănuși umplute cu apă fierbinte, care se mulează pe mâna pacientului aflat în stare gravă si care da senzatia bolnavilor că cineva îi ține de mână.

Iar asta duce la imbunatatirea starii lor emoționale. Brazilia se confruntă cu peste 80 de mii de infectări zilnice, iar bilanțul deceselor a ajuns până la 4 mii de morți, pe zi. 

Două mănuşi de unică folosinţă legate şi umplute cu apă fierbinte, pentru a simula un contact uman imposibil din cauza izolării în spital.

«Am făcut această mănuşă cu apă fierbinte» – a spus asistenta braziliană Lidiane Melo – pentru a îmbunătăţi perfuzia pacientului meu şi a vedea mai bine saturaţia

De asemenea, sper că pacientul are senzaţia că cineva îl ţine de mână»”, scrie cotidianul italian Il Mesagero. 

Asistenta citată de ziarul italian a mai spus că pacienţii au numit dispozitivul ”mâna lui Dumnezeu”.

Brazilia a înregistrat un nou record zilnic de decese cauzate de coronavirus: 4.249 de persoane au murit în ţară în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare număr de decese de la începutul pandemiei, conform Ministerului Sănătăţii, citat de The Guardian.

Noile cazuri înregistrate se ridică la 86.652. În total, numărul de morţi a ajuns la 345.025, iar infecţiile depăşesc 13 milioane. În urmă cu doar două zile, Brazilia depăşea pragul de 4.000 de decese zilnice asociate cu COVID-19, după ce în urmă cu două săptămâni avea, pentru prima oară, peste 3.000 de noi decese zilnice.