Un nou scandal marca AUR. Ar putea fi scos partidul lui George Simion în afara legii?

Senatorul PNL Alexandru Muraru consideră că se îndeplinesc toate cerințele legale pentru ca Alianța pentru Unirea Românilor să fie scoasă în afara legii. El susține că atacurile repetate, neîncetate ale membrilor AUR asupra unor oameni poate fi considerat un punct de plecare pentru scoaterea AUR în afara legii.

„Din punctul meu de vedere s-au adunat mai multe de evenimente care pot duce la scoaterea în afara legii a unui partid, în cazul de față Alianța pentru Unirea Românilor. Ne aflăm în fața unui cumul de factori care converg către această decizie. Ceea ce s-a întâmplat, începând cu decembrie 2020, nu s-a mai întâmplat de la ieșirea ultimului partid extremist din Parlament, România Mare, în 2008. Un asemenea partid, de ordine neofascistă, nu am mai avut din anul 2008. Este un partid care, prin reprezentanții săi încalcă legea. Începând cu demonstrațiile din Piața Victoriei, unde au fost proliferate scandări și mesaje antisemite. Am cereut Parchetului și Poliției să intervină. În urma cu 30 de ani, partidul România Mare cerea exterminarea unor oameni. Este încă un caz din multele din ultima perioadă în care discursul extremist este promovat în spaţiul public, ceea ce reprezintă o ameninţare la adresa drepturilor şi libertăţilor câştigate în ultimii 30 ani”, a declarat Alexandru Muraru.

„E greu să lupţi cu fanatismul, pentru că nu e vorba de raţional, ci de o ură aproape mistică. Dar, e important ca, la nivel public, să existe o condamnare a manifestărilor extremiste, să existe linii de demarcaţie morale. E nevoie ca intervenţia autorităţilor să fie fermă, imediată, pentru ca descurajarea unor atitudini de acest fel să fie un exemplu de reacţie a autorităţilor şi de investigare rapidă a celor care promovează discursul instigator la ură”, a mai spus Alexandru Muraru.