Un român a MURIT în atacul terorist din Germania. MAE a confirmat

 

Ministerul Afacerilor de Externe a confirmat joi seara că un cetățean de orginie română se află printre cei uciși în atacurile armate din Hanau, Germania. MAE a transmis că autoritățile germane au confirmat că un cetățean român a fost ucis în atacuri, a anunțat Mediafax.

„Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime. Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă”, a transmis MAE.

„Repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situaţii de urgenţă, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu”, a precizat MAE, potrivit Agerpres.

Potrivit primelor informații, tânărul ieșise de la serviciu iar in momentul atacului la restaurantul cu specific oriental a fost surprins cand era in masina.

Cine este românul ucis în atacul terorist din Germania

Anteror, Ministerul Afacerilor Externe anunțase că până la acel moment au fost identificate șase victime dintre cele nouă, nefiind niciun cetățean român printre acestea. Presa locală din Hanau a susținut la acel moment că printre victimele atacurilor de miercuri seară din  Hanau ar fi un tânăr de 23 de ani, care era curier în Germania, potrivit stiridiaspora.ro.

Primarul comunei Singureni,  jud. Giurgiu susține că tânărul a murit împușcat în atacurile din Hanau, potrivit Mediafax.

Primarul Marian Pătuleanu spune că un tânăr de 23 de ani din localitate, stabilit de mai multă vreme în Germania, a murit împușcat în timpul atacului din orașul Hanau. Potrivit edilului, informația a fost confirmată de familia tânărului, dar nu și de autoritățile statului român.

„Vă confirm că este decedat. Am vorbit cu părinții, cu unchiul lui de acolo. Și eu sunt rudă cu băiatul acesta. Suntem în stare de șoc. (…) Copilul abia ieșise de la muncă. A oprit să-și ia un suc. Nici n-a apucat să se dea jos din mașină, era cu telefonul la ureche (…) și l-a împușcat și pe el. Băiatul locuia acolo de 7-8 ani, cu familia. Era singurul copil la părinți. El lucra la o firmă de curierat și părinții lucrau la un supermarket. Sunt în stare de șoc”, a declarat, pentru Mediafax, primarul comunei Singureni.

Potrivit zeit.de, victimele ar fi de origine română, turcă, bosniacă, poloneză și bulgară.

Cel puţin 9 persoane au fost ucise miercuri seară în două incidente armate petrecute la Hanau, în apropiere de Frankfurt. AU fost ranite si alte 5 persoane. Presupusul autor al atacului și mama sa au fost găsiți ulterior morți, astfel că bilanțul atacurilor s-a ridicat la cel puțin 11 decese.

Suspectul pare să fi fost adeptul unor idei extremiste și aceasta ar fi motivația acțiunilor sale, potrivit presei locale.

Cine este românul ucis în atacul terorist din Germania