Universităţile de Medicină şi Farmacie din România se mobilizează pentru a sprijini sistemul sanitar

Universităţile membre ale Asociației Universităților de Medicină și Farmacie din România (AUMFR) au fost printre primele instituţii de învăţământ superior din România care au ales să acţioneze profilactic, prin adoptarea unei serii de decizii şi măsuri de prevenție, cu scopul reducerii şi limitării propagării infecţiei.

Întrega comunitate medicală s-a mobilizat într-o manieră fără precedent în interesul pacienților și al cetățenilor. Toate cadrele didactice ale Universităţilor de Medicină şi Farmacie sunt implicate, atât în îngrijirea şi tratarea pacienţilor afectaţi de SARS-COV-2, cât şi în buna organizare şi funcţionare a sistemului sanitar şi farmaceutic. Universităţile contribuie la eforturile autorităților de a ține sub control pandemia.

Universitățile de Medicină și Farmacie au pus la dispoziția autorităților echipamentele performante de cercetare din dotarea lor împreună cu experți, organizând centre de diagnostic în colaborare cu spitalele, astfel încât să crească semnificativ capacitatea de diagnostic a sistemului sanitar. De asemenea, sunt instruiți medici şi cercetători care să se implice activ în depistarea infecţiilor, precum şi în realizerea testelor de determinare specifice. Citește continuarea pe realitateadecluj.net.