Urs brun, condamnat la moarte, în Italia, după ce a atacat niște drumeți. Protecția animalelor cere suspendarea pedepsei

Fabio Misseroni, în vârstă de 59 de ani, și fiul său Christian Misseroni, în vârstă de 28 de ani, sunt victimele ursului brun. Cei doi efectuau o drumeție la începutul săptămânii trecute, pe o potecă de pe Muntele Peller, când spun că ursul le- a sărit pur și simplu în cale.

Inițial, acesta l-a atacat pe băiat, pe care l-a mușcat de picior. Pe când încercat sa-l sperie pe urs pentru a-și salva fiul, bărbatul în vârstă de 59 de ani s-a ales cu piciorul rupt în trei locuri. De data aceasta, a fost rândul fiului să-i distragă atenția ursului pentru a-și salva tatăl din ghearele animalului sălbatic, își amintește tânărul.

Regulamentul Institutului Național pentru Protecția Mediului și Cercetării din Italia este unul foarte strict și prevede ca urșii care atacă oamenii să fie eutanasiați.

După atac, guvernatorul Trentino, Maurizio Fugatti, a semnat un ordin de sacrificare care permite capturarea și uciderea ursului, pe care autoritățile încearcă să le identifice prin ADN-ul din salivă și blana lăsată pe hainele tatălui și ale fiului, dar și din din rănille produse celor doi bărbați prin mușcăturile și zgârieturile provocate de gheare.

Astfel de incidente nu par să fie singulare. Din contră, în ultimii ani au avut loc o serie de atacuri de urs în regiune, iar autoritățile locale au o bază de date cu ADN-urile urșilor colectate din materiile fecale, blană și salivă. În plus, camerele de supraveghere sunt folosite pentru a potrivi ADN-ul cu animalele.