USR, atac la PNL: Nu şi-au dorit nicio clipă să fim alături de ei la guvernare

 

„Important este să nu fie învestit acest Guvern, pentru a face următorul pas spre alegerile anticipate, însă de data aceasta, am solicitat în mod expres ca din componența acestui Guvern să facă parte și propuneri de miniștri veniți din partea USR-PLUS, pentru că sunt o serie de probleme care trebuie rezolvate, credem că unele lucruri se puteau face mai bine. Există posibilitatea reală ca PSD-ul să încerce sub toate formele să împiedice aceste alegeri anticipate, una dintre ele fiind chiar votarea învestirii acestui Guvern. Ca o plasă de siguranță, am spus că vrem să avem miniștri acolo, am avut și o propunere de premier, în persoana domnului Dacian Cioloș, însă propunerea noastră a fost refuzată total, ceea ce îmi confirmă convingerea că PNL nu și-a dorit nici o clipă să fim alături de ei la guvernare”, a declarat Stelian Ion, luni, la RFI.

Observațiile liderului USR au fost confirmate de anunțul premierului desemnat de luni, Ludovic Orban a anunțat aceeași componență, exclusiv liberală, a celui de-al doilea Cabinet – Guvernul Orban 2. 

Stelian Ion a declarat că varianta pe care merge USR este cea a alegerilor anticipate, dar trebuie îndeplinite anumite condiții. Acesta crede că anticipatele nu ar putea avea loc simultan cu localele.

„Am spus foarte clar că mergem spre alegeri anticipate și vom face toate demersurile în acest sens, noi nu ne răzgândim și nu ne răzgândim mai ales în funcție de conjuncturi, legate de sondaje, după cum ne avantajează sau nu ne avantajează aceste alegeri anticipate pe noi. Important este că alegerile sunt necesare nu pentru noi, ci pentru România”.

„Lucrul ăsta (alegeri locale și parlamentare concomitent – n.red.) nu cred că este posibil, pentru că este o decizie a Curții Constituționale din 2012, dacă nu mă înșel, decizia 51, care în mod explicit spune că nu se pot organiza astfel de alegeri. La un moment dat, s-a promovat o astfel de lege, care permitea alegerea în același timp pentru locale și parlamentare și CCR a spus în mod explicit că nu se poate. Din punctul ăsta de vedere, nu ar trebui să se organizeze în același timp”, a mai spus Stelian Ion.