USR-PLUS îi cer lui Mugur Isărescu să reevalueze noii consilieri de la BNR: Numirea Vioricăi Dăncilă afectează credibilitatea instituției

”Credibilitatea BNR e esenţială. Ştirea că Viorica Dăncilă şi Ioan Mircea Paşcu sunt cei mai noi consilieri din echipa BNR nu este falsă, din păcate. Angajarea celor doi membri PSD care de-a lungul timpului nu au avut deloc tangenţe cu economia ridică mari semne de întrebare. Consilierii dintr-o instituţie publică atât de importantă ca Banca Naţională a României trebuie selectaţi pe criterii clare de competenţă şi integritate, nu pentru că ”deschid uşi”. Reamintim în acest context că fostul lider PSD Liviu Dragnea este trimis în judecată în prezent pentru că a încercat ”să deschidă uşi”. USR PLUS face un apel la guvernatorul Băncii Naţionale a României să reevalueze noii consilieri care afectează credibilitatea instituţiei”, a scris USR-PLUS, miercuri, pe Facebook.

Apelul vine în contextul în care fostul premier Viorica Dăncilă și fostul ministru al Apărării Ioan Mircea Pașcu au fost numiți consilieri în cadrul BNR. De la 1 iunie, Dăncilă va fi consultant pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde, iar Pașcu va fi adus la Departamentul de Geopolitică. Detalii despre acest subiect sunt disponibile AICI.

Citește și: ”Anca Alexandrescu, dezvăluiri explozive: Cine este Ică Voinea și ce rol a avut în numirea Vioricăi Dăncilă la BNR”