Va fi Irina Rimes prezentă la ”Ziua Brâncuși”? Declarații de ultimă oră ale ministrului Culturii

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu a precizat, marți seară, la Realitatea Plus, criteriile de selecție a Irinei Rimes, ambasador al ”Zilei Brâncuși”. Acesta a spus că artista scrie poezii, citite chiar de actrița Maia Morgenstern, dar și că este un artist decent, asemeni versurilor din melodiile acesteia.

Totodată, Irina Rimes a fost numită ambasador al ”Zilei Brâncuși” și pentru că anul trecut a fost numită artistul anului în Basarabia.

”Irina Rimes a fost numită artistul anului în 2019, are scrise și poezii, a lansat albumul-carte ”Cosmos”. Chiar Maia Morgenstern a recitat din poeziile ei  (…) Irina rimes nu a luat niciun ban (…) Au fost câteva propuneri, eu am avut ultimul cuvânt. Este un artist decent. Am intrat pe youtube și mi-au plăcut versurile, sunt cu mesaj”, a explicat Bogdan Gheorghiu la emisiunea ”Jocuri de Putere”, la Realitatea Plus.

De altfel, ministrul a precizat că evenimentul de miercuri, ”Ziua Națională Constantin Brâncuși” este făcut din sponsorizări și că are intrarea gratuită. Acesta a spus despre ”Cumințenia Pământului” că nu va fi expusă la Muzeul Național de Artă deoarece au fost probleme legate de asigurare.  

”Acest eveniment se face din sponsorizări. E cu porțile deschise. Poate veni oricine. Intrarea în Muzeu e gratuită toată ziua.Cumințenia nu va fi acolo. Muzeul are un manager. Ce știu eu e că au fost niște probleme legate de asigurare. Orice deplasare a unor obiecte de patrimoniu necesită costuri foarte mari”, a mai spus Bogdan Gheorghiu.

Ministrul Culturii a dezvăluit că nu a donat pentru campania „Brâncuși e al meu”.

”Nu. E o chestiune mai delicată, am avut o problemă în familie”, a afrmat ministrul întrebat fiind dacă a donat pentru Cumințenia Pământului.

De asemenea, ministrul Culturii a oferit și câteva detalii despre reproșul adus în timpul audierilor de către Ștefan Băișanu, legat de numirea Irinei Rimes ambasador onorific al Zilei Brâncuși 2020.

”Disprețul nu l-am exprimat eu în primul rând, eu m-am referit la artistul Salam că nu-l ascult. S-au încercat paralele cu personaje deocheate”, a mai adăugat Bogdan Gheorghiu.

Ministrul Culturii, atacat pe tema numirii Irinei Rimes: Să nu fie Salam sau Copilul Minune pentru Eminescu!