Vaccinarea anti-COVID-19 continuă în companii – Andrei Baciu, anunț despre cele 42 de firme care încep imunizarea

„Zeci de companii s-au preocupat de angajaţi şi au organizat centre de vaccinare la locurile de muncă. Au fost făcuţi paşi importanţi, iar angajaţii acestor companii sunt protejaţi în faţa noului coronavirus. Mă bucur că alţi angajatori le urmează exemplul, iar săptămâna aceasta vor fi organizate centre la sediile a 42 de companii importante, din 21 de judeţe şi Municipiul Bucureşti”, a anunțat Andrei Baciu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a enumerat companiile care vor începe acţiunea de vaccinare a angajaţilor şi a familiilor lor: Bosh, Terapia şi DeLonghi din judeţul Cluj, Uzina de Automobile Dacia, producatorul francez de componente auto Faurecia din judeţul Argeş, Transgaz, firma austriacă Holzindustrie Schweighofer, Combinatul Azomureş.

„Până acum au ales varianta vaccinării mai multe companii şi ţin să le mulţumesc pe această cale. Împreună Direcţiile de Sănătate Publică din toată ţară au fost găsite cele mai bune variante ca angajaţii să fie vaccinaţi şi în acest fel să fie reduse riscurile în cazul unei infecţii cu SARS-COV2. Pe lista companiilor care au încheiat vaccinarea sunt nume importante din toate sectoarele de activitate ale economiei noastre: RCS-RDS, KFC, BGS, Danone, Fabrica de Confecţii Tanax, Dr. Oetker, Direcţia Silvică Suceava, Liceul Militar Câmpulung, Şcoala de Jandarmi Fălticeni”, a mai scris Andrei Baciu în mesajul postat pe Facebook. 

Tot marți, Andrei Baciu a anunțat în conferința de presă săptămânală pentru campania de vaccinare că 432 de companii au început activitatea de vaccinare 432 de companii, dintre care 53 sunt din sectorul HoReCa. 43 de operatori economici din 16 judeţe au şi încheiat vaccinarea angajaţilor care au droit să se imunizeze. Astfel, până acum s-au vaccinat 33.326 de angajaţi ai mai multor companii.