Vasile Bănescu, despre accesul liber la slujba de Înviere anunțat de Florin Cîțu – CE trebuie să știe românii pentru slujbele de Florii și Paște

 

BOR se va organiza, ca și până acum, în mod exemplar pentru sărbătorile care urmează. Detalii despre organizarea slujbelor de Florii și Paști vor fi comunicate săptămâna viitoare, a anunțat Vasile Bănescu.

„Anunțul de azi al premierului referitor la accesul liber la slujba de Înviere, care în ritualul ortodox (spre deosebire de cel catolic) se desfășoară între orele 00.00-04.00, se înscrie riguros în logica, în litera și în spiritul onest al dialogului purtat anul acesta între cultele religioase și autorități. 

S-a decis astfel, într-un mod predictibil, accesul nestingherit la slujba de Înviere a tuturor creștinilor, precum și a credincioșilor celorlalte culte din România la serviciile religioase prilejuite de sărbătorile acestora din perioada următoare. 

Aceasta, întrucât participarea la o slujbă religioasă implică pietate, ordine și cumințenie, nu dezordine, ignorare a celorlalți și zglobie neatenție”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții ar urma să fie prelungită până la ora 5:00, cu trei ore mai mult față de varianta stabilită în acest moment prin restricțiile anti-COVID-19 impuse de autorități, circulația pe timpul nopții fiind permisă până la ora 2.00.

Citește și Florin Cîțu dă semnalul RELAXĂRII de Paște. Se deschid stațiunile de pe Litoral, program prelungit la magazine

Accesul credincioșilor la biserică în noaptea de Paști va fi posibil doar pe jos sau cu mijloc de transport personal, a menționat Vasile Bănescu. 

„De asemenea, așa cum se știe, partea slujbei de Înviere la care asistă cea mai parte a credincioșilor se desfășoară afară, în curtea bisericii.

Firește, totul trebuie să decurgă în condițiile respectării foarte atente a măsurilor de siguranță sanitară care implică și solicită acum responsabilitatea și bunul-simț ale noastre, ale tuturor”, a mai precizat Vasile Bănescu.