Vești bune pentru femeile însărcinate care au Covid. Ce spun cercetătorii despre transmiterea virusului la făt

La studiu au participat 16 femei însărcinate. Rețeaua de Cercetare în Obstetrică și Ginecologie din Singapore a anunțat că la niciuna dintre acestea nu s-au găsit dovezi că virusul s-ar transmite de la mamă și făt.

Cele mai multe dintre femeile care au participat la studiu au avut simptome ușoare ale bolii, reacții mai severe fiind dezvoltate de cele mai în vârstă și supraponderale. Nu s-au înregistrat decese și toate s-au vindecat, au anunțat cercetătorii. Două femei au pierdut însă sarcina, în unul dintre cazuri cauza cea mai probabilă fiind complicațiile legate de virus.

Cinci dintre femei au născut la termen până în momentul publicării studiului și toți bebelușii lor au anticorpi pentru coronavirus fără să fi fost infectați, dar nivelul de protecție pe care acești anticorpi îl vor oferi urmează să fie descoperit. Vor fi necesare monitorizări suplimentare pentru a vedea dacă numărul anticorpilor va scădea odată ce copiii cresc, au mai subliniat autorii studiului. Numărul anticorpilor a variat între bebeluși, cel mai înalt fiind înregistrat în rândul celor a căror mame au contractat virusul mai aproape de data nașterii.

Studiul din Singapore este încurajator în condițiile în care până acum nu erau cunoscute multe date despre impactul infecției asupra nou-născuților. 

Datele furnizate de Organizația Mondială a Sănătății arată că femeile însărcinate pot fi grav afectate de unele infecții respiratorii și că nu este cunoscut încă dacă mamele cu Covid-19 pot transmite virusul în timpul sarcinii sau nașterii, amintește hotnews.