Viceprimarul Bucureștiului, despre testarea celor 10.000 de cetățeni: ”Joi este gata tot setul de proceduri”

„Aşa cum a spus şi primarul general, toată echipa de lucru funcţionează în vederea începerii acestor analize. Joi este gata tot setul de proceduri şi modul în care se va începe şi după ce criterii”, a precizat Aurelian Bădulescu.

Cât priveşte începerea efectivă a testării, Bădulescu a spus că PMB asigură doar suportul tehnic: „Despre testare, întrebaţi specialiştii, pe domnul Streinu-Cercel, noi asigurăm doar suportul tehnic până la introducerea metodei medicale în această activitate”.

Precizările lui Bădulescu au survenit unei întrebări referitoare la data când încep testările pentru aproximativ 10.000 de bucureşteni. 

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, a anunțat joi testarea unui eșantion de 10.000 de persoane din București pentru infecție cu coronavirus.

El a spus că are deja acceptul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

„Am discutat aseară și astăzi, vom avea o întâlnire. E un proiect care trebuie susținut de toată lumea, pentru că ne dă imaginea clară a modului în care se mișcă virusul în populație. Am vorbit cu domnul Tătaru și am reconfirmat acest proiect”, a spus Streinu-Cercel.