VIDEO | Aglomerație la Muzeul Grigore Antipa. De 1 iunie, cei mici au avut acces gratuit

De 1 iunie, copiii au putut intra gratis la Muzeul Antipa din Capitală. Părinții și cei mici s-au echipat cu umbrele și geci groase și s-au așezat la rând.

„Astăzi e ziua copilului, da? Băiețelul meu este dornic să vadă dinozaurii și i-am spus demult de colecția de reptile de aici și am făcut o promisiune. Trebuia să mă țin de ea. Punct. Chiar dacă plouă și așteptăm de vreo 40 de minute”, a spus părintele unui prichindel.

„Și-a dorit să vadă reptilele vii și a fost dezamăgită când i-am zis că nu aș vrea să mergem, dar dacă ea stă la coadă, stau și eu. Am așteptat cam 30 de minute”, spune un alt părinte.

„Pentru cei care nu au reușit datorită vremii sau altor impedimente, le-am pregătit o serie de evenimente, care se desfășoară pe platforma Zoom. Colegii mei au pregătit o serie de ateliere online, recreație, șah, chimie”, a declarat Florentina Purdescu șef birou relații publice muzeul Grigore Antipa.

Aglomerație a fost și la muzeul jucăriilor, acolo unde părinții au redevenit copii.

„Ne amintim de copilăria noastră, mai ales că astăzi este 1 iunie, ceea ce nu este de oriunde, mai ales că a fost o perioadă frumoasă a copilăriei. Sunt jucării și reviste și cutii de bomboane, care erau în copilărie și ne-a făcut plăcere să le revedem”, a spus un părinte.

„O păușă negresă, care culmea, în România a prins atât de mult, încât toate fetițele o voiau. Cererea era atât de mare, încât începuseră să ia din cele blonde și să le vopsească cu negru”, spune inginerul Cristian Dumitru, președinte fondator.

La muzeu sunt aproape cinci milioane de jucării, iar cele mai multe sunt vechi de peste treizeci de ani.