VIDEO Avocatul acționarului principal Romprest: Adimi venea la tribunal cu gărzi de corp ca să intimideze

Avocatul Alexandru Pandrea a declarat că prin atitudinea și acțiunile lor, cei care se erijează în manageri Romprest arată cât de puțin respect au față de lege, față de autoritate, față de normalitate și față de bunul simț.

„În mod normal, ierarhia este interesul public, interesul afacerii și interesul personal. În cazul Romprest este exact invers. Eu am intrat de puțin timp în dosarul Romprest, dar nu mi s-a întâmplat în 20 și ceva de ani de carieră să merg la instanță și să mă întâlnesc cu gărzi de corp ale părții adverse, de la intrare până la sala de judecată să fiu flancat tot timpul, eu și colegii, nu care cumva să se întâmple ceva. De ce a fost nevoit domnul Adimi și avocații săi să vină cu gărzi de corp, într-o sală de judecată, asta nu am înțele-o și nu să o înțeleg niciodată”, a afirmat avocatul. 

„Încercarea de intimidare pe care clientul meu a resimțit-o din plin, pentru că a fost și el urmărit de mașini până în poarta sediului, sunt niște practici pe care le-am mai văzut în filme, dar nu-mi imaginam că o să ajungă să le trăiesc pe viu,” a afirmat avocatul acționarului principal al companiei Romprest, Alexandru Pandrea.

Magistratul a mai opinat că exact aceeași metodă este pusă în practică și în cazul crizei gunoiului din Sectorul 1. „Problema gravă, din punctul meu de vedere, este că acest șamtaj nu se realizează la o persoană, ci la o instituție a statului. Ceea ce arată o lipsă de respect totală.”