VIDEO Care este starea de sănătate a lui Emmanuel Macron, bolnav de COVID-19. Anunțul președintelui francez

 

Preşedintele Emmanuel Macron se află în izolare de joi, la reşedinţa oficială La Lanterne de la Versailles, în apropiere de Paris, din cauza testării pozitive la noul coronavirus.

Citește și Președintele Emmanuel Macron, testat pozitiv la noul coronavirus. Și premierul Jean Castex a intrat în autoizolareLudovic Orban

„Președintele prezintă în continuare aceleaşi simptome ale maladiei COVID-19 (oboseală, tuse, dureri musculare) care nu îl împiedică cu nimic să-şi îndeplinească atribuţiile”, se arată în acest scurt comunicat purtând semnătura doctorului Jean-Christophe Perrochon, medicul-şef al preşedinţiei.

Macron a promis vineri că va da informaţii în fiecare zi despre evoluţia bolii sale. Astfel că a distribuit o scurtă înregistrare video în care vorbește despre cum se simte

„Nu există, în mod normal, niciun motiv ca aceasta să evolueze rău, dar fac obiectul unei supravegheri medicale şi vă voi ţine la curent în totală transparenţă”, a spus el într-o înregistrare video de trei minute, filmată cu smartphone-ul său şi postată pe reţele sociale.

În imagii, Macron apare cu fata puţin trasă, vorbește lent și spune că suferă de „oboseală, dureri de cap, tuse seacă”.

pic.twitter.com/MrfTQXpRBW

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) December 18, 2020

 

Franţa a depăşit până sâmbătă 2,44 milioane de infectări și pragul de 60.000 de decese din cauza COVID-19, mai exact – 60.229.