VIDEO – Filmare „indecentă” cu un preot și un tânăr, într-un centru de carantină din Neamț

Un tânăr din Piatra-Neamț, aflat în carantină la Centrul Social Cultural „Sfântul Paisie” al Mănăstirii Neamț,  unde sunt cazate aproximativ 50 de persoane, venite din străinătate, susține că un preot călugăr l-ar agresa sexual. Tânărul l-a și filmat pe preot când acesta îi făcea avansuri. Puteti vedea imagini pe realitateadeneamt.net.

Dacă inițial, din ce spune tânărul, abordarea s-a rezumat doar la un schimb de mesaje, a urmat apoi o abordare directă, preotul călugar intinzându-se în pat cu el, chiar îmbrâțișându-l.

Poliția a demarat o anchetă, după o sesizare primită la 112.

„În jurul orei 16:00, polițiștii au fost sesizați de către un tânăr de 26 de ani, din Piatra-Neamț, aflat în Centrul Social Cultural „Sfântul Paisie” cu privire la faptul că a fost agresat de către un călugăr din cadrul mănăstirii. Cercetările sunt în derulare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

 Mitropolia Moldovei și Bucovinei va face o anchetă iar preotul ar putea fi caterisit și exclus din monahism.

„Cel din filmare pare a fi, într-adevăr, un ieromonah, drept pentru care s-a dispus în regim de urgență o anchetă pe linie bisericească. Bineînțeles, pe perioada cercetărilor, într-o astfel de situație, nu mai are dreptul să slujească. Dacă înregistrarea se dovedește a fi reală, ieromonahul va fi caterisit și exclus din monahism. În orice caz, cel ce apare în filmare trebuie să intre el însuși într-o serioasă carantină duhovnicească. Sigur că e important contextul, că trebuie să ținem cont de faptul că în situații de criză oamenii pot reacționa în mod neașteptat, chiar smintitor. În timpuri grele, din om ies la lumină și lucrurile bune, dar și cele rele.  Cu toată atenția creștinească cu care suntem datori față de fiecare suflet – mai ales față de cel căzut într-o ispită atât de mare! – măsurile care se impun vor fi luate însă fără nici o ezitare. Să ne ierte Dumnezeu pe toți și să ne întărească să nu cădem în aceste vremuri grele!”, a declarat pr. Constantin Sturzu,purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.