VIDEO Imagini revoltătoare la Spitalul Municipal din Capitală: După 24 de ore, o pacientă a fost externată pe o targă, într-o stare mai proastă ca la venire

 

O femeie în vârstă a fost externată după aproape o zi la Spitalul Universitar de Urgență (Municipal) din București pentru că doctorii i-au spus că nu i-au găsit nimic și nu au „vrut s-o interneze”, deși „nu poate sta în picioare, leșină, vomită”, povestește fiica ei într-o postare pe rețeaua de socializare. Aceasta, care susține că lucrează tot în domeniul medical, a mai declarat că „o ia acasă mai rău decât a adus-o, de la UPU, trebuiau să îi mai facă analize, dar nu au vrut”.

„Așa arată un pacient care iese de la Municipal, externată. Trebuia probabil să o iau în patru scânduri, am ales să o iau acasă, cu semnătură. Nu vor să o ducă pe secție, au refuzat internarea. Chirugia a chemat Ginecologia, Ginecologia a chemat Medicina internă. Eu o iau în situația asta acasă”, a povestit fiica femeii care nu a putut fi internată la Spitalul Municipal din București, potrivit imaginilor postate pe pagina sa de Facebook.

După strigătele de disperare ale femeii, angajații spitalului au decis să o preia din nou pe femeia suferindă. Au condiționat însă preluarea bolnavei de oprirea camerei de filmat, relatează Realitatea PLUS.

„Daca nu inchideti camera, brancardierii nu vin să o ia”, au strigat angajații. 

Femeia a continuat să filmeze tot incidentul.

„Uitați, Doamne, cum o externează, în patru labe, să moară pe drumuri! De ieri de la ora 3 sunt cu ea aici”, a mai spus femeia. 

După ce mama femeii a fost dusă din nou în camera de gardă, medicii au decis, din nou, ca ea să fie externată. Motivul? Afecţiunea sa este una cronică, necesită investigaţii suplimentare, iar acestea nu se pot face în spitalul care tratează şi pacienţi COVID şi care din acest motiv NU are multe locuri pentru bolnavii cu afecțiuni cronice.