VIDEO Premieră în România: Există un spital în care rudele pot vizita pacienții COVID internați la ATI. Unde se întâmplă asta

Pentru bolnavii de Covid-19, suportul moral este cel mai important, susțin medicii.

La Suceava, managerul spitalului a decis ca aceștia să fie vizitați de rude. O dată la câteva zile și numai după ce au depus o cerere în acest sens, rudele bolnavilor sunt primite în saloane.

„Am decis împreună că este bine, este oportun și putem să aprobăm aceste vizite pentru pacienții aflați în stare gravă. Este foarte important ca acești pacienți să aibă suportul celor dragi. Am incercat să suplinim cumva prin prezența medicilor și  psihologilor în această zonă, dar nu este întotdeauna de ajuns”, a afirmat Alexandru Calancea, managerul Spitalului de Urgență Suceava.

Accesul se face cu respectarea strictă a regulilor epidemiologice. Vizitele sunt permise doar pentru rudele de gradul I și doar o singură persoană poate merge la pacient.

„Trebuie făcută o cerere înainte la directorul medical. Trebuie să semneze un consimățmânt că este de acord și ăși asumă potențialul risc de infectare. Vine cineva de la noi să-l instruiască, să-l îmbrace specific Covid, îl însoțim 10 min la fiecare pacient, apoi, la fel, pe circuitul de ieșire îi arătam cum să se dezbrace”, a spus Dănuț Barbunc, medic coordonator ATI.

De câteva săptămâni, toate cele 18 paturi de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Suceava sunt ocupate.